A Travellerspoint blog

Toppers in negen maanden Azie!!

Hier wil ik jullie nog even meegeven wat voor mij de toppers waren in ons negen maanden durende avontuur doorheen Azie. In die tijd hebben we immers heel wat bestemmingen bezocht: China, Hong Kong, Macau, Thailand, Laos, Cambodia, Maleisiƫ, Borneo, Singapore, Sumatra en Indiƫ.

1) Beste land

Dit is een gemakkelijke keuze! Mijn absolute aanrader voor iedereen om te bezoeken, is China. Heel vreemd want China heeft mij nooit erg aangesproken en het was ook een beetje out of the blue dat wij besloten hebben om dit land te bezoeken. Maar oh my god! Dat was zo de moeite! Massa's verscheidenheid qua landschap, food en architectuur. Prachtige natuur zoals de Tiger Leaping Gorge, vriendelijke mensen en een zeer uitgebreid treinnetwerk met super sleeper treinen.

DSCF2823.jpg

DSCF2298.jpg

DSCF2122.jpg

SCF2063.jpg

large_DSCF3629.jpg

2) Beste strand

We hebben in negen maanden op heel wat stranden vertoefd, maar er is eentje dat er met kop en schouders boven uitsteekt. De stranden van het piepkleine eilandje Ko Lipe in Thailand. Je kan hier van de ene kant van het eiland naar de andere wandelen en drie stranden aandoen op een dag. Het water is kristalhelder, het snorkelen een prachtige belevenis, het strand is hagelwit en de zonsondergang is hier onvergetelijk!

DSCF0401.jpg

DSCF0334.jpg

DSCF0416.jpg

3) Lekkerste eten

Je vraagt je misschien af in welke mate het eten in die Aziatische landen van mekaar verschilt. Rijst is toch rijst, nietwaar? Wel, ja en neen. Het is zo dat het eten in Thailand niet erg veel verschilt van dat in Laos of Cambodia, maar uiteraard zijn er bepaalde typische gerechten die eigen zijn aan elk land of in China, aan elke provincie. Na geproefd te hebben van al die veelzijdigheid is voor mij de winnaar van de lekkerste keuken, India! Meer bepaald de lekkernijen in Zuid India. Heerlijke verschillende soorten brood, lekkere curry's en kurma's, verse groenten, ongelooflijk veel verscheidenheid in de gerechten, milk tea en ga zo maar door. Om je vingers van af te likken!

DSCF7791.jpg

DSCF7291.jpg

9DSCF6528.jpg

4) Leukste stad

Ook dit is een heel gemakkelijke keuze voor mij. Viva Hong Kong, the city that never sleeps!! Hong Kong heeft het echt allemaal: de Aziatische cultuur in een westers omhulsel, wereldkeuken, poepchique winkels en gezellige bazaars, veel groen met fantastische parken en Victoria Peak, futuristische bouwwerken van staal en glas, ... Je kan hier genieten aan de Kowloon kant van Hong Kong, maar een korte ferry rit brengt je naar Hong Kong island of een van de vele stranden die deze stad rijk is. De max!

large_DSCF3843.jpg

DSCF3823.jpg

DSCF3695.jpg

5) Beste plek om te shoppen

Bangkok baby! De weekendmarkt biedt keuze voor iedereen en het is er nog goedkoop ook. Ik zou voor niet veel terug komen naar Thailand, maar om te shoppen in Bangkok ben ik zeker van de partij!

DSCF4665.jpg

DSCF4609.jpg

DSCF4519.jpg

DSCF4431.jpg

6) Leukste ervaring

Dit is geen gemakkelijke keuze want in negen maanden hebben we ongelooflijk veek gezien en gedaan. De Chinese muur, het terracotta leger, gokken in het grootste casino ter wereld (Venetian in Macau), duikcursus in Borneo op een van de mooiste duikplekken ter wereld, jungle trekking in Laos, de tempels van Angkor Wat, Hampi en Fort Kochi in India en nog zo veel meer...

Wat voor mij persoonlijk toch de topper is, is onze tijd op het eiland Sumatra in Indonesie. De prachtige meren van Maninjau en Toba, de actieve vulkaan in Berastagi, een cursus wood carving en je eigen masker maken, twee weken relaxen in familiale sfeer bij mr Moon en de mensen die hier gewoon ongelooflijk vriendelijk en puur zijn. Veel toeristen waren eer niet en ook dat draagt bij aan de authentieke sfeer. Sumatra is voor mij een onvergetelijke plek, een haven van rust en een bestemming waar ik zeker terug opnieuw naartoe zal gaan!

4Picture_024.jpg

3Picture_093.jpg

6Picture_041.jpg

6Picture_025.jpg

large_4Picture_082.jpg

59Picture_014.jpg

Posted by elke-sami 08:36 Archived in Belgium

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint